tiistai 7. heinäkuuta 2015

9 min = 17 eur

Ai mikäkö se on?

Se on suomalainen taksi viime sunnuntaiaamuna.

Täytyypä katsoa miten toi Über toimii mun luurissa.

Tervetuloa vaan 2000-luvulle itse kukin autostansa. Maailma muuttuu, kehitys kehittyy.

Ja tiedoksi: kyllä, olen ajanut taksia Helsingissä.

4 kommenttia:

 1. Meillä oli lauantai-ehtoona 25 minuuttia ja 50 euroa, tasan.

  VastaaPoista
 2. on se melkoista settiä. kai noi isännät pelkää että rengit lopulta alkais tienatakin jotain - ajamalla itselle. taksiluvan saanti Helsingissä lehtitietojen mukaan noin 15 vuotta ja sekin vaatii Hyvien Veljien hyväksynnän.
  Siinäpä sitä ; suomalaista "yrittämistä".

  VastaaPoista
 3. Jos Über-kuskeilta vaaditaan ammattiajolupa, autoon vakuutukset ammattiliikenteen hinnoilla ja päälle kaikki virallista henkilöliikennettä nykypäivänä koskeva sääntö -ja kyttäys koneisto, niin tervetuloa vaan.

  Minä en mitenkään fanita Taksiliittoa ja näitä siihen kuuluvia tilausvälityskeskuksia. Päätään käyttävälle autoilijalle ne ovat lähinnä rajoittava tekijä.

  Taksilupien myöntämisessä ei noilla "hyvillä veljillä" ole mitään tekoa, vaikka yleinen luulo on jotain muuta. Alalle pääsee muutenkin kuin jonkin persettä nuolemalla, mutta mitäänhän ei ilman vaivaa saa, ei edes tätä monen kovasti kadehtimaa työpaikkaa...

  VastaaPoista
 4. Ihan ilman vittuilua voin sanoa, että toivottavasti ei tarvitse enää taksia ajaa.
  ihan älytöntä koko touhu vaikka sitä miten miettii. riistohintaista asiakkaalle, kuskille lähes pullojen keräämiseen verrattavaa tienestiä...) ajakoot ihmisiä työkseen ne joilla on katsastettu auto ja ajokortti. hinnat sopikoot keskenään. siinä ei sen kummaisempia tarvita. mutta antaa nyt tämän ikuisuusaiheen olla. toivottavasti sulla kyytejä riittää jatkossakin.

  VastaaPoista