maanantai 11. toukokuuta 2015

Mengele ja kyöstipyörä

Usein olen todennut, että eipä tässä enää oikeastaan mistään ylläty. Enemmän tämä on sellaista arkista toteamista. Niin tänäänkin.

Leo "Silmäinmuokkaaja-Mengele" Stranius ja 67 muuta tankopäätä ovat ideoineet Helsingin kaupungin työntekijöille työsuhdepolkupyörää - tämä kaikki tietysti pyhässä fillarivihassa eli fihadismissa, aatteen sokaisemana. Maksajat näille kyöstipyörille tietää jokainen, joka ei ole vihreän aatteen aivohalvaannuttama.

Kuntakyöstejä on Helsingissä tätä nykyä 40300 eikä luvussa ole mukana kaupungin omistamien liikelaitosten eikä yritysten työntekijät. 

Pyöräily ei näissä puheissa ole enää liikuntamuoto tai tapa siirtyä paikasta toiseen, vaan se on uskonnollinen rituaali, eräänlainen katumusharjoitus, jonka suorittaja kokee ylemmyyden tunnetta ja kuuluvansa harvain ja valittuin joukkohon. Tämä hulluus nyt pitäisi sitten maksattaa meillä kuntalaisille. Kiitos ei. Miksi ette vain ruoski itseänne iltaisin hamppuruoskalla, Virheät? Tulisi kaikille halvemmaksi.

Eikä tässä todellakaan mitään ympäristönäkökulmaa edes ajatella. Työmatkakatusmusharjoittaja tarvitsee duunipaikalle suihkun, valaistut, lämmitetyt tilat vaatteidenvaihdolle ja oletettavasti tilaa uskonharjoitusvälineelleenkin. Puhumattakaan siitä, että näiden Valittujen eliittikaistat halkovat kohta puolta Helsinkiä vieden tilaa kymmeniltä tuhansilta, sadoilta tuhansilta muilta liikkujilta. Niin kaistapäiseksi on tämä touhu mennyt.

Jos jotain säästökohteita haetaan näillä kyöstipyörillä on tapa väärä. Säästöä saadaan karsimalla kyöstitystä, virkakyöstien tehtäviä ja lopulta virastojen ja niissä lomia odottelevien kyöstien määrää. Etsikööt rahat mankelilleen yksityiseltä puolelta, eikä muiden lompakosta ryöstäen.

Wahlroosia lainatakseni: "On parempia veroja ja huonompia. Yksikään vero ei ole hyvä".

Vähiten se vero, joka tällaiset fillarit kustantaisi eliitille.


6 kommenttia:

 1. Mikäs sinun ideologiasi nimi sitten on kun noin katkerasti polkupyöräilyä vihaat? Vai onko sinulla aivan henkilökohtainen syy vihata?

  VastaaPoista
 2. Hmm... en tiedä mikä ismi tämä on. Varmaan anti-gai´smi.
  Koko blogihan sai alkunsakun yhtenä päivä tuli kolpakko täyteen Helsingin viherhöpötystä. Tiedä turkkuusesta mutta täällä se on mennyt ihan älyttömäksi.

  Ei sen kummempaa henk. koht. syytä.

  VastaaPoista
 3. Pyöräilyssä ei sinänsä ole mitään pahaa. Se on hyvä kuntoilumuoto sekä edullinen tapa liikkua lyhyitä matkoja.

  Siinä vaiheessa mennään fihadismin puolelle, kun pyöräilystä tulee uskonnollinen rituaali, jolla palvellaan ainoaa oikeaa maailmanpelastusaatetta. Lisäksi oletetaan, että kaikkien pitää osallistua kustannuksiin, kuten tässä Helsingin tapauksessa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos. Hammeri, kommentista. Asia on juuri näin.
  Pitäisin varmaan itsekin fillaria vara-ajoneuvona ja kuntovälineenä, mutta Helsingissä kunnollinen pyörä on pakko säilyttää sisällä ja nyt se ei onnistu.

  Jos asuisin esmes pikkukaupungissa, fillaroisin varmaan suurimman osan matkoista. Helsingissä pyöräily on kaistapäinen, vaarallinen laji. En aio siihen täällä ryhtyä.

  VastaaPoista
 5. On Turussakin paras jättää pyörä ydinkeskustan ulkopuolelle parkkiin, muuten se on erinomaisen kätevä liikkumiskeino.

  En tiedä helssinskistä pyöräilyn suhteen, mutta ne muutamat kerrat kun olen joutunut sinne autolla ajamaan (töitten merkeissä tavarankuljetuksen vuoksi) ovat vahvistaneet kummallista käsitystäni siitä, että kiire on keksitty siinä kaupungissa. Onneksi minun ei enää tarvitse sinne mennä, millään liikennevälineellä.

  VastaaPoista
 6. Ma olen muuten nähnyt Mengelen livenä. Varmaan Stadin ainoa heppu, jolla on paskanruskea fillari. Mengele ohitti kerran vauhdikkaasti ja herätti hilpeyttä pukeutumisellaan. Jalassa sukkahousut ja sortsit. Trikoohybridikiitäjä siis. Siinä rauhallisesti perässä ajaessani panin merkille, että ei sellaista liikennesääntöä, mitä Mengele ei olisi rikkonut. Mutta säännöt ovatkin ohjeellisia paremmille ihmisille.

  VastaaPoista