sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Ain laulain työtäs...

tee, sillä rahoillesi on ottajia. Laulaminen ei toki koske virkakyöstejä, joilla "työaika" on muutenkin hieman erilainen kuin muilla ja lomaa muiden kustantamana on parhaimmillaan jopa 11 viikkoa, kuten Iltasanomat kertoo. Opettajat eri oppilaitoksissa ja kouluissa ovat tietenkin oma lukunsa. Jos kuka ikinä on opettajia työssään tai muuten kohdannut, tietää, että suunnilleen puolet koko töissäoloajasta on oleskelua, "suunnittelua", tai varsinaista lomaa. Jossain välissä vähän jotain tehdäänkin, siis sellaista, jonka suurin osa meistä työksikin voi mieltää.

Huvittuneena olen tämän viikon seurannut Facebookissa useiden "naamakaverieni" vasemmistolaista itkua "oikeiston noususta", ja miten kukakin sen nyt siellä ilmoitti. Erityisen huvittavana pidän mainintoja "nyt koittaa duunarille kovat ajat" ja "tästä se kurjuus vasta alkaa", ottaen huomioon, että duunarille ei ole ammoisiin aikoihin ollut tarjolla valtion ja poliitikkojen puolesta muuta kuin kurjia, kovia aikoja. Mitään, toistan, mitään, muutosta parempaan kuten me harvat sen ymmärrämme, ei ole tulossa. Nyt vallassa on lähinnä äärivasurien oikeistosaareke, joka siis normaalilla maailmanmitalla on käytännössä sosiaalidemokraattien kanssa samalla viivalla kisoissa. Enkä tarkoita nyt sitä puoluetta.

Pientä teatteria ne osaavat pitää, siis nuo SSS-miehet, aatteen mustissa nahkatakeissaan, joissa on punainen vuori. YLEn rahoitusta on otsikoihin kaivettu ja muuta vastaavaa, mutta se on sellaista kulissia ennen seuraavaa ryöstöveron korotusta. Jostain onkin jo kaivettu erikoistutkija suoraan viraston kahvipöydästä ideoimaan uusia veroja tällä kertaa arvonlisäverojen muodossa. Sitä, että jotain maksua tai ryöstömuotoa aidosti käytäisiin pienentämään tahi sellainen kokonaan poistettaisiin, ei kai edes suomen kielellä pysty ilmaisemaan. En tiedä onko siihen sanoja. Kokeilkaapa miltä maistuu virke "Suunnitellemme verotuksen pienentämistä ja useiden verojen poistamista kokonaan". Pahaltahan se demarin suuhun maistuu.

Liikaa ei voi muistuttaa siitä, että alkuperäisten SS-miesten, niiden kahden s:n tyyppien, tavoite oli ryöstää niiltä joilla on, tuhota ja tappaa, sekä alistaa väkivallalla kaikki sosialismin ikeen alle.  Siitä on liberalismit ja libertarismit, kuulkaapas, aika kaukana, Joidenkin ihmisten aivot ovat valitettavasti niin sairaiden ja vastenmielisten ismien syövyttämät, että tuskin edes paras terapia siihen vaivaan olisi avuksi. 

Maa, jossa 10 lapsen äidit voivat äänestää itselleen lisää rahaa, ja valittaa siinä samalla nykyisten etuuksien riittämättömyyttä, on alamäkensä ansainnut. En ole ennen kuullut käsitteestä "universaalioikeus", mutta sellainenkin löytyy tästä tekstistä, ja lapsilisän mainitaan olevan sellainen, jos kuka kirjoittajaa haluaa uskoa. Onhan se mutkan kautta "universaalioikeus" täällä Suomessa, koska aika laajasti ja monet tahtomattammekin maksamme sitä. Jos panettaa 10 lapsen edestä, luulisi olevan jossain välissä vähän niitä maksu- ja/tai työhalujakin, sekä intoa ja moraalia kantaa se vastuu elättämisestä itse, perheyksikkönä, omista panemisistaan, eikä tunkea kättä muiden taskuihin ja vaatia veronkorotuksia toinen käsi kohti taivasta huitoen.

Oli miten oli, minulle tulee universaaleista oikeuksista mieleen ihan erilaisia asioita. Selvää on, etten ole rajoittamassa kenenkään lisääntymistä. Voi valita vaikka 17 tai 29 lapsen vanhemmuuden, jos on halua ja kykyä ne lapset elättää itse. Omia oikeuksiaan, sen enempää kuin halujansakaan, ei voi maksattaa muilla. Yleisesti sellaista kutsutaan ryöstämiseksi. 

Jatkuvasti voimme lukea, kuinka vapaus tarkoittaa vasureille jotain aivan muuta, vähän sellaista kliffaa kuin kommunismissa aikoinaan oli tarjolla.... you know, kaikkee kivaa, niinku kaikille.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti