keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Eipä mulla muuta

Eipä ole inspiraatio ollut kirjoitella mitään. Uusimmat veronkorotukset ja uudet verot voi todeta tällä tavalla lyhyesti. Mitään ihmeellistä niissä ei ole. Kun kassa on tyhjä, se todella on tyhjä. Verolle joutuvat myös moottoripyörät ja veneet, ja nähtävästi muutamat muut moottorikäyttöiset laitteet. Niitä saattaisivat olla ruohonleikkurit, perämoottorit, sähköhammasharjat, sekä vaikkapa hieromasauvat.

Sakkomaksujen tuplaaminen on lähinnä teatterin jälkinäytös. Maksukyvyttömiä lienee sakotettavista aikamoinen osa, ja heille maksut voi vaikka miljoonakertaistaa. 

Ajoneuvoveroa nostetaan tietenkin, kuten sitä on nostettu tasaisesti muutenkin vuosikaudet. Voisi sanoa, että kaikilla on auto, köyhimmilläkin, joten sinne voi vielä pari ruoskaniskua sivaltaa. On niillä vielä maksuhaluja, miettii virkakyösti pulla suussaan.

Pientä elämää kulisseihin saadaan autoveron jonkinmoisella alennuksella, mutta älkää nyt, ihmiset, aidosti odottako, että se siitä jotenkin ratkaisevasti laskee. Sosialistin ahneus on pohjaton ja nykyisillä sossuilla on kädet kyynärpäitä myöten jokaisen maksukykyisen suomalaisen taskuissa.

Mistään ei aidosti leikata, vähiten valtion loputtomista ja täysin turhista kuluista.

Kyllä mie makselen, sanoi entinen kuusaanmies. Nostakaa vain, mulla on tänäänkin tilillä muutama euro, jotka eivät tosiasiassa ole minun vaan valtiolta lainassa.

Vaikka tekee kipeää, niin ei haittaa. Ihanaa, sosialistit, ihanaa.

4 kommenttia:

 1. Hyvä kun sanotaan, ettei kokonaisveroaste nouse. Todellisuudessa se nousee - ei kai painopisteitä muutettaisi jos sillä ei tavoiteltaisi lisää valtion kassaan rahaa - ja nousee niiltä, joilla vielä jotain otettavaa on.

  Hyvä esimerkki on tuo koulupäivään yksi tunti liikuntaa joka päivälle. Tuollaisia asioitako ne on vittu saatana sentään siellä vatuloineet? En voi uskoa todeksi, että tuollaiset asiat kuuluvat hallitusneuvotteluihin vittu saatana sentään. Silläkin uhalla että toistan itseäni, niin kysyn vielä uudestaan: koululiikunnan määrä viikossa on muka hallitusneuvottelujen tulos? Tämähän on jumalauta kuin jostain hitlerjugendista.

  VastaaPoista
 2. Arvon blogistia ja Kumitonttua (molempia arvostan melko paljon) pyytäisin esittämään ohjelmansa, jolla (joilla) tämä Suomen kusessa oleva talous saataisiin käännettyä nousujohteiselle uralle ilman että jo nyt ilman omaa syytään kusessa oleva kantaväestön osa ei kärsi enempää. Helppo sanoa että irtisanotaan 100 000 virkakyöstiä... paraneeko yksityisen sektorin työllisyys silloin minkä verran ja mitä näille työttömiksi joutuneille kyösteille kehitetään?

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista KT ja Janne.
  Se on, KT, toi sun vitutus ihan oikeutetuttua. Oikeastaan vähempää ei voi järkimieheltä edes vaatia tässä tilanteessa. Nyt vituttaa, tosissaan.
  Liikunnalla uuteen nousuun. Kansanterveys on kuin Kolmannesta valtakunnasta.

  Janne, KT on mun mielestä näitä Suomi nousuun -kuvioita rakennellut omassa blogissaan. Osaa siis vastata tähän aiheeseen jos joku nyt yleensä osaa.
  Kiitos arvostuksesta. tää on pyyteetöntä touhua, enkä kyllä ansaitse oikeasti kenenkään arvostusta. Mulla ei hittovie ole oikein ratkaisuja, valittaa osaan kyllä sujuvasti.

  Jos mä nyt jotain ideoisin niin nimenomaan se kokonaisveroasteen lasku. Ei tämmöinen kikkailu painopisteillä ja liikuntatunneilla kun kuitenkin vain keksitään lisää ryöstettävää ja jaetaan kavereille ministerinsalkkuja ja vastuuta ei ole mistään.

  Ansiotulovero johonkin 10-15 välille, tasaveroprosentti siis. "rikkaat", joita Suomessa ei ole, maksakoot vaikka 2pros.yksikkö enemmän, ilman että kukaan ikinämissään maksaa yli viidesosaa omistaan Valden kassaan.
  tossa mallissa rahat "loppuvat" heti. eiväthän ne siis lopu todellakaan vaan jaettavaa on vähemmän ja ottajat vähenevät. joutuu karsimaan minimiin. siinä mielessä lienen minarkisti minäkin.

  kyöstejä ja ngo-kyöstejä (KEPA, MELA, mitänäitä on valtiorahoitteisia....) jäisi kymmenin tuhansin vailla hommia. No, sitten löytyisi markkinat joissa jokainen heistä/meistä voisi kilpailuttaa oman osaamisensa vapaaehtoisen maksamisen puolella ryöstön, eli verotuksen, sijaan.

  Ihminen on kauppaa käyvä otus. Aina löytyy myytävää ja ostettavaa, jos vain on vapaus päättää minne rahat menevät.

  Ja sitten "Suomen" eli meidän jokaisen pitäisi keksiä jotain myytävää, siis sellaista joita ihmiset vapaaehtoisesti omilla rahoillaan olisivat valmiita hankkimaan.

  verrataan nyt vaikka saksalaisiin (autot) ja sveitsiläisiin (kellot ja muut ihme pikkuviritelmät sieltä).

  mutta niin kauan kuin joku muu päättää virastossa mikä on oikein ja väärin ja mihin mun rahat menee, mitä mä saan syödä ja ajatella, niin ei tästä mitään tule.

  lopulta vapaus voittaa. aina.

  VastaaPoista
 4. No tässä linkissä on englanniksi yksi hyvä ehdotus jota on jo kokeiltu. Täällä sama minun suomentamanani.

  Lyhyesti sanottuna - kaikki valvontaa (pl. vero- ja rajavalvonta) suorittavat viranomaiset saavat edelleen työttömyyskorvauksen suuruista palkkaa, mutta heillä ei ole oikeutta tulla työpaikoilleen. Heidän työnsä tässä on se, joka halvaannuttaa koko talouden toimeliaisuuden.

  Terävimmät varmasti hakeutuvat muihin hommiin tuollaisen sanktion jälkeen, ja tylsimykset eivät pääse aiheuttamaan tuhoa muille yhteiskunnan osapuolille.

  VastaaPoista