perjantai 10. huhtikuuta 2015

Vihreää tajunnanvirtaa

Vihreät kertovat Hyvinvointivaltio-ohjelmassaan, kuinka homma hoidetaan kotiin: 

"Vihreät näkevät, että hyvinvointi on kaikkia varten. Tämä ei kuitenkaan tarkoita aina samaa kaikille vaan toisinaan tarvitaan erityispalveluja ja toisaalta taas esimerkiksi varallisuus tai tulotaso voi vaikuttaa palvelujen hintoihin. Mielestämme julkisen vallan rooli tulee olla laaja. Yhteisön tulee tukea ihmistä erilaisissa tilanteissa.

Ymmärrämme, että ihmisten lähtökohtiin ja elämäntilanteisiin vaikuttavat merkittävästi esimerkiksi perhetausta ja yhteiskunnan rakenteet. Siksi ihmistä ei voi laittaa yksin kantamaan vastuuta kaikista toimistaan tai olosuhteistaan. Valtio ei saa holhota vaan sen tulee tukea ja mahdollistaa ihmisten oma toimijuus. Kaikille on mahdollistettava omannäköinen elämä. 

 Hyvinvointivaltion perusta rakentuu ihmisten hyvälle koulutukselle sekä työn tekemiselle ja toimeliaisuudelle. Hyvinvointivaltio rahoitetaan ensisijaisesti riittävällä verokertymällä ja korkealla työllisyysasteella."

 OK. 

Siis julkisen vallan rooli pitää olla laaja, mutta valtio ei saa holhota ihmistä muttei toisaalta laittaa ihmistä yksinään kantamaan vastuuta toimistaan. Siihen vielä päälle pitäisi mahdollistaa jokaisella omannäköinen elämä. No minkä takia sitten tämä hyvintointi kaikkia varten, vaikkei se olekaan kaikille sama vaan siihen vaikuttaa varallisuus sekä tulotaso, pitää rahoittaa ryöstämällä "riittävä verokertymä" näiltä, joita ei saisi holhota ja joilla pitäisi olla se omannäköinen elämä? 

Hä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti