En tiedä kenet pitää tuntea, että pääsee Helsinkiin fillarikyöstiksi. Oletettavasti useamman tonnin kuukausipalkalla hoituu tuo vaativa pesti, ja siinä sivussa loputtomien pyöräkaistasuunnitelmien turhertelu tietokoneella. Toimen ohessa voi sitten mainostaa pesukoneita. Näin kuntalaisena en kykene ymmärtämään tätäkään veroeuroillani tapahtuvaa tyhjää virkaa. Lienee palkinto jostain ja Helsinki pyörittävät Virheät ovat hyvä ehdokas tällekin turhakkeelle.
Kirjoittelin reilu vuosi sitten Kulosaaren sillasta jonkin rivin. Eipä siinä ole mikään näkyvästi muuttunut sitten tuon tekstin. Samat hirveät saumat heilauttavat autoa ja urat tahtoisivat ohjata kulkuvälineen kohti kaidetta. Kaipa kyseessä on jokin tärkeä juttu, jota ei tavallinen kuolevainen voi ymmärtää.
Hauskana aamun triviana tuotakoon tiedoksi, että Helsingin kaupunkin virkamiesten määrä kaupungin kokonaisväestöstä on 6,6 prosenttia. Harva maksupuolella oleva tietänee sitäkään, että kuntakyösteille on olemassa oma henkilöstökassa, siis vähän kuin pankki, josta voi hakea vaikka lainaa. Lieneekö marginaali yhtä kilpailukykyinen kuin KEVAn kyösteillä, sitä ei tarina kerro.
Ennen vanhaan oli tietenkin kaikki paremmin ja kyösteille oli rakennettu oma, hienosti nimetty talokin: Helsingin Virkamiesasunto-osakeyhtiö. Oi niitä aikoja.
Kun näet hymyilevän kyöstin
tiedät että Sinullakin on vielä toivoa
-vanha viidakon sananlasku
Tässä on tätä kaverikapitalismia lisää:
VastaaPoistaMännistölle tulee kiinnostava kaksoisrooli. Hän johtaa Mehiläisen terveysasemien ohella Helsingin suurimman puolueen kokoomuksen valtuustoryhmää ja istuu kaupunginhallituksessa.
Heh heh.... korruptio on niin perusrakenteissa, etteivät ihmiset edes näe sitä.
VastaaPoistaSitten on kiva tutkia ja kuulla, että Suomessa ei juuri korruptiota ole.