lauantai 2. huhtikuuta 2016

Luuri

Käytin viitisen vuotta android-puhelimia. Olin Samsunkia ja yksi Motorola. Olisiko ollut yhteensä 4-5 luuria noina aikoina. Jatkuvaa tappeluahan se oli. Laitteet olivat 300 euron hintaluokan puhelimia. Tietyllä tavalla voisi sanoa ettei niiden kanssa hyviä päiviä paljon ollut.

Joskus viime syksynä viimeisin Samsunkini käyttäminen muuttui liian hankalaksi. Jatkuvaa buuttailua, muistin vähyyttä, jumittamista... Olin tosin jo tottunut näihin "ominaisuuksiin", vuosien aikana. 

No, Samsunki meni laatikonpohjalle  ja mietin mitä laitan seuraavaksi. Luuriton elämä on täysin mahdoton ajatus. Ostin sitten kaverilta pyörimästä vanhan Lumian, mallia 820.  Maksoin jotain 30 euroa siitä.  Malli taisi ilmestyä vuonna 2012. Ajatus oli, että käytän sitä nyt viikonpäivät ja vertailen muita merkkejä Androideja, koska niitä nyt vaan "pitää ostaa".

Oikeastaan ekalla käynnistyksellä Lumian kanssa tuli sellainen olo, että näinhän tämä täytyy tehdä, hyvä ja toimiva luuri. Olin myyty. Olin samalla myös melko hämmästynyt. Mikseivät ihmiset käytä näin hyviä ja toimivia laitteita. Vuosia vanhassa Lumiassa oli oikeastaan kaikki toimivaa. Langattoman latauksenkin sai ostamalla sitä varten kehitetyn taustakuoren.

Olin niin ihmeissäni, että ostin huutonetistä samantien toisen samanlaisen. Sittemmin ostin 830:n ja seuraavaksi ostan Microsoftin Lumia 950:n. Windows 10 -käyttöjärjestelmä on todella toimiva. Sen saa vanhempiinkin malleihin jo nyt käyttämällä Windows Insider -sovellusta.

Oikeastaan koko talven olen hiljakseen miettinyt, WTF häppened to Nokia?

Nokian tuho taitaa olla Uskomattomimmat Bisnes -mokat kisassa aika korkealla sijalla.

Kysynkin blogin vähälukuiselta lukijakunnalta, tiedättekö mitään tekstiä, jossa olisi paikkansapitävää analyysia Nokian syöksystä ja kuolemasta? 

1 kommentti:

  1. Noksulaiset eivät ymmärtäneet mitään.
    http://jtalous.blogspot.fi/search/label/Nokia

    VastaaPoista