sunnuntai 2. elokuuta 2015

Kallio Vasse Party

Eilisestä Vasse Partyistä kertova HS sortuu heittämään täkyn/täyn vesille kuin Halla-aho konsanaan. Tekisi mieli siihen tarttua, mutta olen kommentoinut tätä vasemmistolaisten katujenvaltaus-unelmaa jo useissa kymmenissä bloggauksissa. Tartutaan nyt hivenen kuitenkin. Otsikkokin on niin herkullinen:

Block Partyn lumoissa juhlineessa Kalliossa kokeiltiin taas kaupunkia ilman autoja


Pari omaa kirjoitustani aihepiiriä sivuten: yksi on Kaupunki ei ole vihreä nukkumalähiö (21.12.2013) ja toinen Painukaa h**vettiin Helsingistä, kaupunki on Vihreiden (18.2.2014). HS:n tuntien uutisen kirjoittanut toimittaja Aalto on 99,8 prosentin todennäköisyydellä vasemmistolaisäänestäjä, joten juttuun on turha kuvitella haastateltavaksi ketään, joka vastustaisi tai ei pitäisi näistä kadunvaltaus-roskaus-kuseskelu -sessioista.

Kadut valtaavan massahurmosjoukon suosikkiartisti on Totuudellisten sanomain kertoman mukaan, kukapa muu, kuin itse Paleface - Prinssi Vasse II. Moni ei ehkä muista, että parhaaseen neuvostoliittolaistyyliin -holodomorin hengessä- "Peilfeik" on makustellut ajatusta rikkaiden syömisestä. Samainen Prinssi Vasse laulaa riistäjistä ja taistelusta kuolemaan saakka. Tiedämme, että taistelu on viime aikoina ollut erityisen muodikas sana. Tämä agitaattori lienee karauttanut paikalle Kirkan vanhalla bussilla, joka ei noin neljälläkymmenellä ikävuodellaan enää ole niitä viherpiipertäjien ekologisimpia vaihtoehtoja. Paikalle autotonta maisemaa juhlimaan on siis ehkä tultu - autolla.Vasse-aate, siis sosiaalidemokratia eri muodoissaan on mautonta. Heti pintaa raaputtamalla se on äärimmäisen väkivaltainen ja kykenevä hirmutekoihin, jossa ne, jotka jotain omistavat, joutavat pataan, tai vähintään saada pataan. Palefacekin sen tietää hoilatessaan

"pakko on taistella, kuolla tai voittaa. Ratkaisu eessä on tuntematon"

Autotonta kaupunkia voi käydä katsomassa... jaa-a. No vaikkapa Sipoonkorvessa, kunhan on ensin rämpinyt märän hyttyspuskan läpi muutaman sata metriä keskelle ei-mitään. Tosin sinnekään harva kalliolainen jaksaa kävellä, joten on otettava bussi sinne (päin), sillä eihän sekään nyt perille vie, kuten ei julkinen liikenne vie oikeastaan koskaan. Miksi en käytä julkisia liikennevälineitä (25.3.2013)

Vasse ei tätä ymmärrä. Vasselle auto on kuin ampuma-ase; itsenäinen toimija, täysin ihmisen kontrollin ulkopuolella valtaamassa maailman ellei valtio pyytteettömyydessään astu hillitsemään näiden laitteiden herruutta ihmisestä. Vasse ei ymmärrä, mitä sana väline tarkoittaa. Ei edes silloin kun kaivaa vapaan valinnan hienoimpia tuotteita merkkilaukustaan tai leipälaukustaan. Tarkoitan siis viimeisimpiä iPhoneja tai muita vastaavia, vapaan kaupankäynnin ja valinnan tuottamia laitteita, eli välineitä.

Tuskinpa herttaisilla, otsat kirkkaina kaduilla tanssivilla hippitytöilläkään on neuvostoliittolaisia meikkituotteita mukana, saati itä-saksalaisia vaatteita. Niitä olisi varmasti, jos sosialismi olisi kyennyt tuottamaan yhtään mitään, mitä edes joku olisi vapaaehtoisesti halunnut omilla rahoillaan ostaa. Kallio Vasse Partyissa tarjolla olleet bisset, siiderit, ruuat, kaikki --- autollahan ne on sinne roudattu.

Vasse, herää todellisuuteen. Todellisuus on mukava asiaintila. Se rentouttaa, tekee aidosti suvaitsevaiseksi muita kohtaan (eli: elä ja anna muiden elää, jokainen omilla rahoillaan, kyvyillään jne, you know)  ja vie asioita eteenpäin.


9 kommenttia:

 1. Tuo kuva Slavery - Freedom - Slavery on ongelmallinen, kun se asemoi fasismin "oikeistolaiseksi" ideologiaksi. Koska Stalin ei voinut tunnustaa pahimmaksi vastustajakseen muita sosialisteja, hän määräsi niitä kutsuttavan fasisteiksi, äärioikeistolaisiksi.

  Mä toivon että Kalliosta tehtäisiin autoton. Kaikki autot pois ja kadut auraamatta ja hoitamatta. Olisi jakeluautolla tekemistä päästä kaupan pihaan. Ambulanssi ja paloauto odottelisivat Kruununhaassa, josko loukkaantuneet raahautuisivat sinne.

  VastaaPoista
 2. Olet luonnollisesti oikeassa. Ehkä toi jotenki välittää keskiverto-suomalaiselle sitä ajatusmaailmaa jota tavoittelen. Samanlaisia vasureitahan ne fasistit toki on ja oli kuin perinteisetkin vasurit.
  On se kumma, kun vapaus ei maistu ihmisille.

  Ylipäätään vasemmistolaisille ei maistuisi sellainen maailma, mistä ne haaveilee. Toivottavasti niiden toiveet ei toteudu, koska se on sitten kylmää kyytiä heikoille, homoille, "erilaisille", hittovie jokaiselle joka ei ole Puolueen miehiä.

  VastaaPoista
 3. En tiedä, luinko väärin mutta ilmeisesti olet jo nähnyt, kuinka itäisen Keski-Euroopan entiset kommunistimaat edustavat nyky-Euroopassa sitä kaikkein järjellisintä politiikkaa.

  Baltian maat, Puola, Tshekki ja Slovakia eivät ole yhtä aivopestyjä kuin Berliinin muurin tämän puolen maat.

  Meidät on aivopesty ja vain muutamat sopeutumattomat ovat tältä välttyneet. Vaikka itse olen kaiken kokenut, en oikein tiedä, miten se kaikki kävi. Vuonna 68 vallattiin vanha mutta ei se kaikki ole siitä alkanut.

  Vai onko se niin, että kollektivistisen ideologian jo kokeneet kansat eivät enää halua samaa uudelleen eri värisessä paketissa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentista, Vasarahammer.

  Kyllä vaan, olen käynyt pariinkin otteeseen kiertämässä Baltiaa, Puolassa olen vieraillut kahdesti, Tsekeissä kerran. Liettuaan esimerkiksi olen tykästynyt erityisesti. Kaunas on erittäin nätti kaupunki, Vilnakin tietty, ja siellä oli mielestäni sellainen eteenpäin menemisen meininki, vaikka en osaa sitä sen paremmin perustella. Ihmiset olivat iloisia, hymyilivät.... vähän kuin Amerikassa kokemaani. Vähänpä yhden ihmisen havainnoilla on merkitystä, mutta itse koin asian varsin voimakkaasti.

  Uskoisin, että asia on juuri kuten mietit: sosialismin (missä ikinä muodossa tahansa) kokeneet ihmiset eivät ihan heti kaipaa siihen takaisin. Ehkä meidän todella on täällä sitä kokeiltava. Sen jälkeen sitten tulee uudet suomalaiset, jotka laittavat homman taas paremmalle mallille. Semmoset 100 vuotta siinä kyllä saattaa mennä.

  VastaaPoista
 5. Tuli vaimon kanssa käytyä kävelemässä läpi tuo lauantainen hippien kokoontumisajojen alue. En tykännyt, ei kovin yllättäen. Muutenkaan en tykkää käydä Kalliossa, jos ei ole aivan pakko. Hippejä, narkkareita, känniääliöitä, tungosta, kadulle kuseskelua, kerjäläisiä ja paskaa musiikkia. VMP. En toki muuta odottanutkaan, mutta tulipahan nyt hankittua ensikäden havainto. Ensi kerralla voi surutta jättää väliin, kuten on tullut tähän astikin tehtyä.

  VastaaPoista
 6. Viime aikojej härdellit virhevasserintamalla on näköjään antanut lisää virtaa fihadisteille. Olin ajelemassa luu ulkona kaikessa rauhassa kun nämä fillaripellet tekevät aivan tahallisesti temppuja autoilijoille.

  VastaaPoista
 7. Kerro ihmeessä lisää. Poistin fillarikuolemaa käsittelevän kirjoitukseni, koska siinä oli ilmeisesti suuri riski väärin ymmärrykselle.

  VastaaPoista
 8. No semmoistakin tapahtui, että fihadisti ajaa kovaa risteykseen ja jarruttaa aivan viime hetkellä ja pysähtyy puoliksi auton eteen ja katsoo murhaavasti. Sai kuitenkin minut pysähtymään vaikka väistämisvelvollisuus oli sillä. Joku myös päätti taputtaa autoa kattoa ajaessaan kahden valojen vaihtumista odottavan auton välistä. Paikalla ei ollut pyörätien jatketta eikä suojatietä.

  Muutenkin tntuu siltä, että ennenkin fihadisteille ohjeelliset liikennesäännöt ja -merkit ovat menettäneet täysin merkityksensä. Nythän on oikein syy ajaa jalkakäytävällä tai ajoradalla vaikka pyörätie on vieressä.
  Kun katsoin sitä bussikuskin päälleajon selvittämiskuvaa, niin jotenkin siitä tuli mieleen, että nyt on lynkkausmob liikkeellä. Vähän sasmanlaista hurmosta kuin immospartyissä.

  VastaaPoista
 9. Joo... ei ole vaikea uskoa että lynch mob saadaan kasaan nopeasti jos tarvitaan. Oikeestaan ihme, ettei bussikuskia hakattu paskaksi samantien. Noi fihadistit ottaa touhun ihan tosissaan. siinä on veren maku suussa kun lukkopolkimia kiinnitellään.

  tavalliset ihmiset, joille pyörä on vain kulkuväline älkööt ottako tästä nokkiinsa.

  VastaaPoista