lauantai 13. elokuuta 2016

Helsinki on jalankulkijan painajainen

... minkä takia täällä maakunnissa elämä onkin monella tapaa parempaa laadultaan. Liikkuminen maakunnissa, välineestä riippumatta, on sujuvampaa kuin Viher-Helsingissä.

Jonkun kotkalaisen Hesariin kirjailema mielipidekirjoitus on poikinut hyviä kommentteja.

Samaa olen itse jauhanut tässä blogissa jo vuosia. Nyt muutettuani pois vihermädätetystä fihadismin pesästä, en ole jaksanut enää paljoa kirjoitella. Aika aikaansa kutakin. 

Voi olla, että koittaa aika, jolloin tämä blogi kaivetaan historian arkistojen hämärästä esiin ja ihmetellään "eivätkö he muka tienneet", tai jotain muuta sellaista. Voin sanoa, että kyllä "me" tiesimme ja olimme eri mieltä kuin kovaääniset vihreät fihadistit. 

Äänemme ei vain kantanut kovin kauan aikana, jolloin vegaaninen fihadisti Kallion kaduilla oli se henkinen univormu, joka puettiin Fjällräven repun ja parkatakin lisäksi päälle matkalla yliopistokahvilaan pohtimaan muinaiskehitysmaalaisen kansanviulunrakennusfilosofian jatkokurssin antia paremmille ja oikeassa oleville ihmisille samalla, kun pihalla seisoi fixipyörä ja kahvikin oli niin spesiaalia, ettei sen nimeä suurin osa suomalaisista osannut edes käsityöolut-huuruissaan kirjoittaa oikein. Kaiken kruunasi suussa maistuva nyhtökaurainen lihaton lihapiirakka, tai mikä se vegaanien feikkituote nyt nimeltään onkaan.

Veganismi on gai´ismin tämän hetken korkein uskontunnustus, jonka suurimmat gurut kehittelevät ja tunnustavat vain tuotteet, jotka näyttävät ja maistuvat eniten esikuviltaan sisältämättä mitään niiden alkuperäisten esikuvien raaka-aineista. Melko kieroa, voisi joku sanoa.

Mutta kyllä: meitä fihadismin nousun todistaneita oli muutama. Sen nousun ja valtakauden hintana oli elinkelpoisen Helsingin tuho mutta sen vihersakki maksatti muilla ilomielin prideissa marssien.


3 kommenttia:

 1. "Veganismi on gai´ismin tämän hetken korkein uskontunnustus, jonka suurimmat gurut kehittelevät ja tunnustavat vain tuotteet, jotka näyttävät ja maistuvat eniten esikuviltaan sisältämättä mitään niiden alkuperäisten esikuvien raaka-aineista. Melko kieroa, voisi joku sanoa."

  Minä olen kokeillut veganismia, en siksi, että uskoisin Gaia-aatteeseen vaan ihan uteliaisuudesta. Halusin tietää, miten selviän.

  Ensinnäkin vegaanien lihajäljitelmätuotteet maistuvat pahalta tai ainakin suutuntuma on outo. Toiseksi vegaanien maitotuotekorvikkeet ovat kalliita ja usein selvästi huonompia kuin alkuperäinen. Ruuan ostaminen kaupoista on yhtä painajaista, koska pienellä kirjoitettuja tuoteselosteita pitää lukea suurennuslasilla. Suurin osa myytävistä tuotteista ei kelpaa. Juusto-, leikkele- ja lihahyllyt pitää yksinkertaisesti ohittaa.

  Vegaanina oli koko ajan nälkä. En syönyt yhtäkään ateriaa, josta olisi oikeasti tullut kylläiseksi. Nälkä uusiutui jo tunnin parin päästä.

  Jos hyviä puolia veganismista haluaisi hakea, sen avulla voi "helposti" vähentää haitallisten eläinrasvojen saantia. Koska ruoka on pahaa tai siitä puuttuu jotakin olennaista, sitä ei myöskään tee mieli syödä kovin paljon.

  Pahin puoli veganismissa on luonnollisesti sen uskonnollinen puoli. Hurahtaneet vanhemmat syöttävät lapsilleen vegaaniruokaa, minkä seurauksena lapset kärsivät puutostiloista. Italiassa halutaan jo panna vankilaan vanhemmat, jotka syöttävät vegaaniruokaa alle 16-vuotiaille lapsille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hienosta kommentista, VH. Allekirjoitan koko kommentin tässä ja nyt. Itsekin hieman olen veganismia testaillut ja muutenkin olen ravitsemuksesta ja ruuasta kiinnostunut.
   Kyseessä veganismissa onkin eräänlainen kärsimysnäytelmä, jolla saavutetaan istuinpaikka Gain vihreämmällä puolella.

   Poista
 2. Auton tarpeettomana myyneenä ja ympärivuotisena työmatka- ja himopyöräilijänä ja luonnonsuojelijana pitää todeta, että nuo pyöräteiden rakentelut ovat minusta pelkkää rahan vetämistä vessasta alas. Reitit näyttävät varmaan paperilla hienoilta, mutta käytännössä maksavat jumalattomasti ja ovat suorastaan vaarallisia äkkimutkineen, esteineen jne. Ennen kaikkea ne luovat loputtomasti vaaratilanteita sekoittaessaan pyöräilijät ja kaikenlaiset jalankulkijat. Näitä piirtävät ihmiset, jotka tosiaan pyöräilevät varmaan pari kertaa vuoden ja pelkästään huvikseen hyvällä säällä.

  Parasta olisi laskea nopeusrajoitus koko kantakaupungissa 30 km/h rajoitukseen ja poistaa suunnilleen kaikki liikennevalot. Käytännössä autot kulkisivat reittinsä silloin nopeammin ilman turhia kiihdyttelyjä, jarrutteluja ja odotuksia. Pyöräilijät eivät myöskään hurjastelisi autojen alle ehtiäkseen pian vaihtuvilla vihrellä tien yli. Liikennevalot johtavat siihen, että autot kiihdyttävät maksiminopeuteen kun tilaisuus tulee ja ajavat risteysten läpi kuin ne olisivat suoraa tietä (lain mukaan joka risteyksessä pitää valmistautua pysähtymään, oli vihreät tai ei). Juttelin asiasta päättäjien kanssa. Naispoliitikot eivät luovu ensimmäisestäkään liikennevalosta eivätkä "turvallisuutta" luovasta kiellosta. Ikinä.

  Me ääripäät emme ole siis niinkään kaukana toisistamme.

  VastaaPoista