tiistai 2. helmikuuta 2016

Yksityispyöräilijä

Helsingin väkipakolla suoritettu fihadisointi etenee kivekkäiden toivomalla vauhdilla. Toki jos kivekkäät yksityispyöräilijät päättäisivät, nopeus olisi aivan eri kertaluokassa nykyiseen nähden. Ilmeisesti virkakyöstien mädättäminen ja kivekkäiden soluttauminen päättäviin elimiin on kuitenkin ollut hitaamman puoleista; kestänyt ehkä parikin vuosikymmentä.

Kivekkäät, jotka käyttävät pää-äänenkannattajanaan vaatimattomasti Helsingin Sanomia, ovat itsensä Kivekkään suulla ottaneet kantaa fihadismia jokunen aika sitten kritisoineeseen mielipidekirjoitukseen. On tuhoisaa ja vaarallista, että kivekkäät todella istuvat päättävissä elimissä Helsingissä, jopa kaupunginvaltuutettuina Virheiden listoilla. Fihadistisen eliitin aiheuttamien tuhojen ja heidän yksityispyöräilynsä maksajiksi olemme joutuneet me viattomat helsinkiläiset. 

Kivekkään kirjoitus näyttäytyy pintaa katsoen ihmeen maltisellana mutta sen ei pidä antaa hämätä. Gai´ismiin olennaisesti kuuluva puhdistautumisrituaali, polkupyöräily, on asetettu tasan 100 prosentin tavoitteeksi jokaiselle Helsingissä liikkuvalle. Ei se tavoite sen vaatimattomampi ole. Samoin kuin vasemmistolaisuuden "käyttöönotto" yhteiskunnassa yleensä, on prosessi vietävä väkisin loppuun, sillä harvapa elämänsä kurjistamiseen mielihyvin suostuu. Prosessista on demokratia kaukana, toisin kuin fihadistit väittävät. 15 prosentin tavoite mankelilta taitettavista matkoista kuulostaa lähinnä surulliselta vitsiltä. 

Kaunopuheissa fillari toki kulkee mutta käytännössä juuri kukaan ei täällä polkupyöräile kuin parina kesän kuukautena. Nyt talven mittaan näkyy muutamia mankelisteja, jotka selkeästi ovat lajin vakavia harrastajia varusteista päätellen. 

Me tavalliset ihmiset, kuntalaiset ja ulkokuntalaiset, liikumme aivan muilla keinoilla. Joko autoilla tai sitten julkisilla, etenkin ne jotka niillä liikkumaan joutuvat.

Bulevardisoinnista, jonka toteutumista en sinänsä epäile, tulee mieleen lasten suunnittelema kaupunki. Leikkipaikkoja olisi joka puolella, puistossa saisi ilmaista karkkia ja jäätelöä ja olisi ikuinen kesä. On vain sääli, että niin moni lapsenmielinen on päässyt päättämään meitä aikuisia koskevista asioista täällä Helsingissä. 

Nimimerkki Nelikasi kiteyttää HS:n artikkelin kommenteissa osuvasti:

Kivelä jatkaa omaa ideologista vääristelyään joka toisessa Hesarissa vuodesta ja päivästä toiseen ja Hesari nostaa nämä ideologisesti väritetyt jutut aina ykkösaiheikseen. Yksi lievästi polkupyöräkriittinen juttu Hesarin toimittajalta ja Kivelä hyppii seinille. Kivelän ja Helsingin liikennesuunnieluviraston popagandaväite suunnittelusta autojen ehdoilla on täyttä Putinilaista trollausta.  
Jokainen Helsingissä vähänkin autolla liikkunut siis myös bussilla, taksilla tai jakeluautolla liikkuva on viimeisten 30 vuoden ajan saanut matkaseurakseen syövän lailla leviäviä katujen kavennuksia, kuutiokivistä rakennettuja hidastetöyssyjä, kortteliväjejä joissa on kolme neljä suojatietä, kokoojakatujen käsittämättömän alhaisia nopeusrajoituksia, liikennevalo- ohjelmia jotka pysäyttävät liikenteen jokaiseen mahdolliseen risteykseen ja joissa autojen läpimeno on pahimmillaan nolla autoa valojen vaihtovälillä, risteysalueita jotka on tehty niin ahtaiksi kääntyä että yksikin bussi tukkii kaikki kääntyvät kaistat ja estää muiden etenemisen. Näitä esimerkkejä voisi luetella vaikka kuinka paljon lisää. 
Kivelän harha on se, että hän ei ymmärrä, että vaikka yksityiautot kiellettäisiin kokonaan kaupunkilaisten palvelut ovat riippuvaisia hyötyliikenteestä joka tarvii samoja katua kuin yksityisautot. Kulkisiko Kivelän lattekahvit baareihin ratikalla tai pyörän tarakalla. 
Helsingin keskustan autioittaminenko on vihreiden märkä uni. Keskusta maantieteelle ei voi mitään ja koska autovihamielinen liikennesuunnittelu on saanut jyllätä, on voitu jättää Keskustatunneli rakentamatta, on sijoitettu kaukobussiterminaali täysin järjen vastaisesti Kamppiin, rakennettu matkustajasatamat pussinperille Katajanokalle ja Jätkäsaareen, on vedetty hitaita ratikkamonstereita Tukholman Gamla Stania muistuttaville kapeille asuntokaduille, jätetty rakentamatta kattava metroverkosto ja ajatettu kaikki kaukojunat keskustaan ja rakennettu urheilupyhätöt liikenteellisesti mahdollisimman hankaliin paikkoihin.

Tekstihän on lähes täysin Tikkablogin suuntainen! Hienoa. Fihadismin nousu ja sen jatkuva tuhovoima tekee blogistani entistä ajankohtaisemman. Arvostaisin kovasti, jos blogiani seuraavat bloggarikolleegat ja muut samanmieliset laittaisivat blogini omille linkkilistoilleen näkyville uusien seuraajien saavuttamiseksi. Lukijoita tuskin voi liikaa olla.

Yksin me emme ole mutta hajallaan kyllä. 

Hesarista pöllimäni kuva kertoo fihadistisesta utopiasta kaiken olennaisen:p.s.
itselleni aivan uusi tuttavuus, nettisivusto oikotieto.fi näkyy lisänneen blogini listoilleen. Kiitos! 
Käykäähän tekin tutustumassa millaisesta sivustosta on kyse.3 kommenttia:

 1. En ole käynyt täällä turhan usein, koska Twitter.

  Hanki sinäkin Tikka Twitter-tili ja twiittaile linkit, niin ei jää huomaamatta.

  Ja sitten itse asiaan... Kirjoituksen kuvitus kertoo kaiken olennaisen pyöräilykaistojen tarpeellisuudesta Helsingissä.

  Itse pidän pyöräilykaistoja erittäin vaarallisina jalankulkijoille. Fihadisti tulee trikoopuvussaan äänettömästä ja ajaa päälle, koska hän edustaa uutta edistyksellistä ihmistyyppiä.

  Voin allekirjoittaa sanasta sanaan siteeratun kommenttitekstin. Helsinki sahaa omaa oksaansa, kun se häätää autoilijat ja pitää yllä huonosti toimivaa ja antiikkista ratikkaliikennettä.


  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista Vasarahammer!
  Kyllähän se on juuri noin. Itse pelkään Helsingissä kaikista eniten fillaristeja/fihadisteja. Se pelko saa välillä valtavat mittasuhteet. Törmäyksessä ei kummallekana käy hyvin.

  Täytyy tota Twitteriä miettiä. Onhan näissä blogeissa tosiaan jotain vanhanaikaista jo. Tieto liikkuu nykyään niin nopeasti että blogit jää jalkoihin kuin hesarit.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentista Vasarahammer!
  Kyllähän se on juuri noin. Itse pelkään Helsingissä kaikista eniten fillaristeja/fihadisteja. Se pelko saa välillä valtavat mittasuhteet. Törmäyksessä ei kummallekana käy hyvin.

  Täytyy tota Twitteriä miettiä. Onhan näissä blogeissa tosiaan jotain vanhanaikaista jo. Tieto liikkuu nykyään niin nopeasti että blogit jää jalkoihin kuin hesarit.

  VastaaPoista