sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Autoilun albania

En muista koska kuulin ensimmäisen kerran sanaparin ´autoilun albania´. Mielestäni jo silloin siihen kiteytyi enemmän kuin tuhat sanaa suomalaisesta autoilusta. Virkakyöstien ja erilaisten demarien ruoskimana ajamme maailman kalleimmilla autoilla ja ostamme käytännössä maailman kalleinta polttoainetta, pitkälti maailman huonoimmalla ostovoimalla. Pensalitrassa on noin euro veroa. Se naurattaa vuodesta toiseen.

Päivän bongauksia: wanha Lada. Suomi-tyyliin jo mukavasti ruostetta, sukset katolla, jotta pääsee Helsingissäkin perille.


Kuin virkakyöstin lahjana kuvaan tarttui myös Paremman Väen harrastemesta eli Oopperatalo tuossa vasemmassa reunassa. Oopperaahan tuetaan ladamiehenkin maksamilla veroilla sadoilla euroilla per lippu. Eipä moista kiljuntaa markkinahintaan täällä kukaan katsoisikaan. Asiasta ei löydy vuotta 2005 uudempaa juttua, joten voi vaan kuvitella, ettei hinta ainakaan laskenut ole.

Kyöstille kiitos kaikesta.

2 kommenttia:

  1. Näkyy Tsadiin ajaminen kallistuvan entisestään jos tämä toteutuu:

    http://yle.fi/uutiset/tietulleja_helsingin_ymparille_puuhataan_taas__340_euron_lisalasku_autoilijalle/8662824

    VastaaPoista
  2. kiitos kommentista. Juuri noin se menee. Kyse ei lopulta ole edes rahastuksesta vaan vallasta, jota vihereliitti käyttää ihmisiä kohtaan. Liikkumisen estäminen on väkivaltaa. Itsenäinen liikkuminen ei kuulu gai´smiin; se on julkiset tai sit ei mitään.

    VastaaPoista