keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Partalasten hotelli

Tässä oikeastaan välittömässä läheisyydessä on partalasten täysihoitola. Unelmaihmiset nimittävät sellaisia paikkoja vastaanottokeskuksiksi. Helsingissä näitä mestoja on kaksi, ellei useampikin tätä nykyä. Se kyllä näkyy esimerkiksi siinä, että rikosepäilyt ovat lisääntyneet Helsingin vastaanottokeskusten lähistöllä.

Ylläri, miten se nyt silleensä pääsi käymään. Partalasten, iPakolaisten, par-rakkaalla lapsella on monta nimeä, päivä on melko yksitoikkoisen näköistä, kun sitä sivusta seuraa. Heräillään ehkä klo 10 maissa (verhot nimittäin avataan hotellissa....siitä sen näkee.. Siivojakin se voi olla, mistä minä tiedän), varmaan syödään hotelliaamiainenkin, pannaan släbärit jalkoihin ja aloitetaan pihalla notkuminen rööki huulessa.

Tätä on nyt ollut näkyvissä oikeastaan siitä asti, kun aseeton "Tornion maihinnousu 2.0" alkoi, eli joitakin viikkoja. Kadulla notkuessa nojaillaan autoihin. Zuumaillaan mitä niissä ehkä on sisällä ja mulkoillaan isäntien elkein ohikulkijoita. Tukat on sliipattu ja sänki on tarkkaan rajattu, tuore leikkuujälki on tasainen. Kunnollinen partatrimmeri on hieno ja arvokas asia.

Ilmeisesti iltapäivällä, kun röökin veto släbärit jalassa kadun pielessä alkaa tympiä, lähdetään steppailemaan niin sanotusti kylille. Kylän pintaan, kuten ennen vanhaan oli tapana sanoa. Siellä sitten sattuu ja tapahtuu kaikenlaista, mikä on helppo uskoa. Ei ehkä tiedetä ihan tarkkaan missä päin ollaan mutta Euroopassahan sitä kuitenkin, kai. Kieltä ei osata, ei lukea paikallisia kirjaimia. Ei ymmärretä ihmisten käyttäytymistä ja tehdään varmasti virhetulkintoja. Nähdään ehkä rasistejakin. Ohjeet siitä, mitä suvakeille tarinoidaan, ovat tiukasti mielissä. Niitä on hyvä tupakkiringissä hieman kerratakin.

Miettii nyt sitäkin, että tyypeillä on ikää noin 20-35, noin parransängenkarkealla arviolla. Siinä iässä ei kauan jaksa paikallaan "norttia" kiskoa vaan mieli tekee tehdä jotain. Tarvitaan äksöniä. Kotimaissa sitä on ehkä saatu singoista ja rynkyistä, kivien viskelystä, eikä meillä valitettavasti ole vastaavaa täällä tarjotaan - ainakaan vielä.

Välillä ilmeisesti Suomessa (jo) asuvat kaverit, sukulaiset, tai ties mitkä, käyvät moikkailemassa täysihoitolassa. Tupakkia palaa. Kamerat lauluavat; partalapset ottavat kuvia toisistaan, selfieitä, muita ryhmäkuvia. Taksillakin ajellaan, mikä on jo melko erikoista nähtävää. Rahaa on selvästi käytettävissä ihan mukavia summia, ja sitä käytetään. Vaatteet ovat siistejä, matkalaukut suuria ja arvokkaan näköisiä. "Henkensä edestä paenneet" ovat lähteneet liikkeelle mukavalla matkakassalla läpi Euroopan.

Uusi elämä paratiisissa on alkanut siten aluillaan. On saatu ehkä uusi henkilöllisyys, ruokaa tulee, siivous pelaa, lääkäri käy moikkaamassa. Olo on kuin isännällä konsanaan. Välillä poliisiauto tuo uusia kavereita. Ja tupakkia palaa. Släbärit, shortsit, hapan katse, "nortti" huuleen ja kadulle bostailemaan. Kuvia en viitsi laittaa, vaikka niitäkin olisi, koska osan olen ottanut suunnilleen kämpän ikkunasta.

Virkakyöstejä tästä invaasiosta on syyttäminen. Hulluus etenee, kuten tapanani on sanoa. Muutos on monelta osin peruuttamaton eivätkä sen todelliset toteuttajat, eli virkakyöstit, joudu rikoksistaan ja moraalittomuudestaan koskaan vastuuseen. On rikos antaa suomalaisten varallisuus pois partalapsille ja tarjota heille täysihoito vain sen takia, että joku keksi taikasanan, jolla kaikki normaali järki katoaa sen kuulijalta. Ei se ehkä minkään suomalaisen lain mukaan rikos ole, mutta siltä se todella tuntuu, kun menoa katsoo omin silmin kuulo- ja näköetäisyydeltä. 

Kyösti, mussuta nyt sitä viineriä. Minä muistan sinut kyllä. Ja kaikki te opportunistit, jotka tungette verorahani näihin iPakolaisiin ja perustelette näitä hotelleja ympäri Suomea. Minä muistan teidätkin.

Huomaatteko muuten, etteivät Oikeamieliset eivätkö Virheätkään ole viime aikoina hiilijalanjäljestä huudelleet. Saattaapa olla, että divisioonallinen muhamettilaisia on hiljentänyt heidät.

Ainakin meikäläisen tämä meno on vetänyt hiljaiseksi.

3 kommenttia:

 1. Eihän tässä ole järjen hiventäkään: toisella laidalla yhteiskuntaa revitään nylkemisveitsellä säästöjä heikko-osaisten elintasosta - toisella laidalla ajetaan maansiirtokoneilla lisää rahaa pohjattomaan kaivoon.

  Onko koko Eurooppa tullut hulluksi? Nyt pitää Suomi kiireellä siirtää sinne "itä-eurooppalaiseen viitekehykseen"!


  t: Vee-tuuntunu' Stadilainen

  VastaaPoista
 2. Onhan siinä, vankka järki: kuten joku viisas sanoi, (ehkä toisessa yhteydessä, mutta viis pikkuasioista) "mehän tienaamme tällä". Niin he tienaavatkin, ne joilla on ollut varaa investoida rakennuksiin joihin perustetuista vastaanottokeskuksista he käärivät mehevät tuotot.

  Apropoo, onkohan eduskunnan jossakin valiokunnassa jo tekeillä laki, jonka perusteella tällaisista keskuksista saatu tuotto tulee olemaan verovapaata? Jotta edistetään humanitaarista toimintaa.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista! Järkihän on tosissaan vain rahassa. Sitä on nyt tarjolla aika helposti ja nopeesti niille, joilla on polkasta partahotelli johonkin muiden riesaksi. sitä en tiedä mitä sitten tapahtuu kun rahat loppuu. Eipä kai semmosia pikkujuttuja jaksa kukaan miettiä.

  VastaaPoista