keskiviikko 14. elokuuta 2013

Minä lähden pakoon

Veivaan kohta ison dieselmoottorin käyntiin ja ajan maakuntiin, pois hippien ja Virheiden Helsingistä. Kymmeniä kiloja saastaista ja tappavaa hiilidioksiidia vapautuu ilmoille ja tuhoaa kaiken elävän maapallolta vedenpaisumuksellaan.

Tie on avoin, missään ei ole oikeastaan ketään ja pusikot kasvavat, nafta palaa, moottori kiertää verkkaisesti 127km/h vakionopeudensäätimessä, vettä sataa, maantie on kuin kynnöspelto, yksisilmäiset rosvot vaanivat pienempien teiden varsilla... tiedän olevani Suomessa mutten välitä: pääsen taas hetkeksi pois Helsingistä - synkkään impiwaaraan, jossa monikulttuuri ei vielä taida viettää voitonjuhliaan eikä virkamies vielä paikanna minua gps-paikantimella lasku kourassaan ennen kolmetuntista lounastaan ja matkaansa Etu-Töölön luksusasuntoonsa, kateuden pesään, jonka puolueen jäsenkirjan hankinta jo aikoinaan yliopistolla takasi.

Rantasaunalla rapsautan auki riistoverotetun keskioluttölkin ja ja poltan puita sekä kiukaassa että muuripadassa ja vielä takassakin (voi että sitä hiilidioksiidin määrää taas kerran), syön makkaraa, otan ehkä huikan jallupullosta (vain yhden huikan).

Takaisinkin täytyy tulla kuulemaan soininwaaralaisten uusimmat ekoutopiat... hiilidioksiidipäästöt taas kymmeniä kiloja mutta en minä välitä.

Ehkä jopa hieman naurattaa, kun ajattelin ilmastovanhempien sisäistä tuskaa.

 

4 kommenttia:

 1. Tämä on huonoa markkinointia kuntaamme kohtaan, mutta tänne Vihtiin on
  puuhasteltu "omaa ilmastolakia" (ilmastostrategiaa), eli muistaakseni ainakin 20 % vähennystä vuoden 1990 tasosta. Joten tänne ei kannata ajella ja samalla lisätä hiilidioksidipäästöjä(mme), jotta meiltä ei kielletä esim. puunpolttoa.
  Ajattele nyt vähän Vihdin omia ilmastovanhempia, siis niitä i.vanhempia jotka joutuvat autolla kuljettamaan lapsiaan harrastuksiin mm. Espooseen ja Lohjalle, niin eihän se nyt käy päinsä, että vieraspaikkakuntalaiset tulevat tänne hiilidioksia lisää laskemaan...
  Vihtiläisiä on n. 0,5 % Suomen väestöstä ja Suomi tuottaa alle 3 promillea koko maapallon hiilidioksipäästöistä, niin laske millaisen "savusumun" saisit aikaan täällä!

  VastaaPoista
 2. ei vi.... Onko tuo tottakaan. Mitä ihmettä täällä oikein tapahtuu!

  Ajoin just noin 700 kilsaa ja vielä jatkuu. On siinä grammat kohdillaan!

  VastaaPoista
 3. Otan pienen tauon Helsingistä, alkaa taas riittää tää kylä.

  VastaaPoista