tiistai 20. elokuuta 2013

Mikähän siinä on?

Taloussanomat tietää kertoa, että Helsinki työntää lapsiperheet ulos, koska asuminen kallistuu huimaa vauhtia. Mene ja tiedä mitkä ne syyt ovat mutta kommenttiosastossa on paljon hyvää pohdintaa.

Kun viikonloppuna ajelin mm. Vitostietä maakunnissa, ihmettelin itsekseni, miksi minä lopulta asun tässä globaalin vastuun ekokylässä, jossa oikeastaan kaikki minua kiinnostavat ja itselleni tärkeät asiat ovat joko älyttömän kalliita tai tehty hankalaksi, tai molempia. Päällimmäisinä nyt liikkuminen autolla, oluen kippaaminen lähibaarissa pari kertaa vuodessa, syöminen hyvissä ravintoloissa....ja töihin meneminen (ne bussikaistat hidastavat ja niitä on tulossa lisää, nähtävästi Koskelantielle. onnea vaan siellä ajelevat) sekä se, että voisi mennä ulos törmäämättä roskaväkeen ja umpihulluihin, kerjäläisiin, järkensä heittäneisiin fillariaktivisteihin, haiseviin rottelobusseihin tai mateleviin kuselta haiseviin raitiovaunuihin ynnä muihin Vihreän Unelman tuntomerkkeihin.

Työhän se täällä pääkaupunkiseudulla pitää. Hissukseen suunnittelen pakoretkeä mutta kyllä se vielä aikaa ottaa.

4 kommenttia:

 1. Hetkinen, sinähän asut kansaivälisessä kaupungissa, onnellisesti taskuvarkaiden ja kerjäläisten kanssa sulassa sovussa. Ja kuinka kansaivälistä elämä Itäkeskuksessa onkaan?
  Sitten pääset lähes joka paikkaan subventoidulla julkisella liikenteellä, jossa matkustaminen on jo elämys tiettyihin vuorokauden aikoihin.
  Tottahan noista eduista pitää maksaa jo enemmän kuin täällä periferialla!

  VastaaPoista
 2. totta tuokin. kävin sattumalta Itiksessä alkuviikosta, vaikka en käy siellä nykyään kuin pari kertaa vuodessa. onhan se sellainen omanlaisena etnomesta. etenkin kun siellä käy päivällä arkisin, huomaa, että aivan kaikkia ei työkiireet paina.

  VastaaPoista
 3. Et ole ainoa joka tuollaista on suunnitellut.
  Olen itse jo tehnyt päätöksen palata kotiseudulle. Vaatii ilmeisesti opiskelun uuteen ammattiin mutta voi olla että menen myös opiskelemaan vanhalle kotipaikkakunnalle jos pääsen amk:n kokeista läpi.
  Hesan pasilassa oleva kämppä vuokralle jos noin sattuu käymään.

  VastaaPoista
 4. Hieno muutossuunnitelma, onnittelut päätöksestä. Menestystä pääsykokeisiin myös. Mulla on eräänlainen nelivuotissuunnitelma menossa, kehiten sen tänä kesänä. Siihen kuuluu muutto Helsingistä muualle. Tavoitteita on hyvä olla.

  VastaaPoista