keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Autoiluihmiset RY

Vetoomus järkevän liikenteen ja autoilun verottamisen puolesta


Hyvä Suomen autoilun verottamisesta päättävä ministeri

Minulla on auto, ja olen todella huolissani.

Ihmisen aiheuttamaa autoilun verotuksen kiristymistä on hillittävä pian, muuten suomalaisen autoilijan verorasite on vaarassa nousta liikaa jo oman autoni käyttöiän aikana. Asiantuntijat arvioivat, että lievään verotuksen kiristämiseen pystyttäisiin vielä jotenkuten sopeutumaan. Sen sijaan jyrkempi nousu toisi mukanaan niin äärimmäisiä ilmiöitä, että niihin sopeutuminen olisi vaikeaa, jopa mahdotonta.

En halua, että joudun kokemaan tällaista. Tiedämme jo miten verotusta voidaan alentaa merkittävästi. Tarvittavaa teknologiaa ja tietoa on olemassa ja niitä hyödynnetään monessa maassa. Nyt tarvitaan poliittista tahtoa ottaa nämä keinot käyttöön laajassa mittakaavassa Suomessa.

Vaadin Teitä poliittisena päätöksentekijänä ottamaan vihdoinkin vastuun riistoverotuksen välttämisestä. Emme voi antaa verotuksen karata käsistä. Suomen verotusta on vähennettävä vähintään 40 prosenttia vuoteen 2020 mennessä. On asetettava laillisesti sitovat vuosittaiset verovähennysvelvoitteet. Meidän on pyrittävä kaikin keinoin saamaan muut maat vähentämään verotustaan, mutta emme voi kätkeytyä muiden toimimattomuuden taakse.

Haluan uskoa, että lyhyen aikavälin etunäkökohtien sijaan pystytte asettamaan etusijalle suomalaisten liikkumisen tulevaisuuden. Olen itsekin valmis tekemään kaikkeni, mutta vaikutusvaltani on rajallinen. Mitä vastaan lapselleni, jos hän tulevaisuudessa kysyy, miksi annoimme verotuksen riistäytyä käsistä? Te nykyisenä päättäjänä olette henkilökohtaisessa vastuussa lapsillemme riistoverotuksen hillitsemisestä. Vetoan Teihin kohtuullisen verotuksen puolesta.

Terveisin

Tikka

p.s. Uskontoja on monenlaisia. Osa odottaa maailmanloppua tulevaksi jo ihan pian ehkä huomenna. Harras toiveeni, en vaadi teille pakkoa enkä maksuja vaan teette kuten haluatte, on:

pitäkää lapsenne irti niistä asioista.  Antakaa heidän itse valita.

verot

---------------------------------------------------

Lisäys 24.3.2013

Jostain syystä sain tänään Helsingin Sanomat kotiini kannettuna. Varmaankin mainoksena.  Lehdessä saa runsaasti näkyvyyttä Ilmastovanhempien perustaja Liisa Selvenius-Hurme. Liisaa ahdistaa.
2013-03-24_11-21-38_957

Mitäpä tuohon sanoisi. Elämä päättyy kuolemaan, niin minun ja Liisan, kaikkien lastenkin sekä pienten metsäneläinten. Oma kysymykseni on: miksi te vihreät niin usein lisäännytte tähän teille niin pahaan maailmaan.

Mikään mitä minä tai Liisa teemme ei vaikuta yhtään mitenkään oikeastaan mihinkään. Ahdistukseen ja ylitsepääsemättömään pahaan oloon en osaa suositella kuin käyntiä lääkärillä, joka voi antaa lähettää vaikkapa työpaikkapsykologille. Puhuminen ja asioiden laittaminen oikeisiin mittasuhteisiin - siinä se ratkaisu on. Sitä ennen ei auta kuin hengitellä ja yrittää nauttia niistä elämän hyvistä asioista.

Carbon-graphic-001

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti