lauantai 5. joulukuuta 2015

Mechelininkatu 5.12.2015

Ajattelin, että otan valokuvia Meklusta ennen kuin se joutuu fihadismin alttarille. Veriuhri, joka Meklustakin tulee muiden kaltaistensa kanssa, on täysin turha. Niin kuin kautta aikain ovat erilaiset uhrit olleet turhia joka puolella maapalloa mitä merkillisempiä hörhöpappien keksimiä jumalia lepytellessä.

* kuvat voi klikata suuremmiksi


Kadun leveydestä vie lähes puolet täysin turha muinaisjäänne historiasta - raitiovaunu. 
Tavallaanhan siinä olisi fihadistien oma kaista jo valmiina olemassa, missä sitä uskontoa harjoittaa, mutta eipä sellaista sovi ajatella.Kuka on viime aikoina Hesaria pitkin ajellut, tietää, mitä fihadismi tuo tullessaan. Tarkoitus oli kuvata Hesarikin, mutta jätän sen seuraavaan kertaan. 

Tilaa on, kuten kuvasta näkyy. Fillareita ei ole, mikä sekin näkyy kuvasta. 

Jatkamme matkaa:


On tavallinen lauantaiaamu kuolleessa itämeren pikkukylässä. On kosteaa, lämpötila +4 astetta.
Nämä muutamat harvat autot ovat suurimmalti osin ajaneet Länsisatamassa juuri äsken laivasta ulos. Se tuo hetkeksi hivenen elämää ja liikennettä autioille kaduille Hietalahden suunnallakin.
Ilman laivaa katu olisi täysin autio.


Tämä tässä yllä on se risteys, jossa pikkutyttö menehtyi jäätyään kuorma auton alle. Kuorma auto tuli kuvan oikean reunan tienpätkältä kääntyen oikealle. Nyt tähän rakennetaan jotain, arvatenkin liikennettä hidastamaan. Syyllinen surulliseen tragediaan täytyy kaivaa jostain, ja sopivana syntipukkina voivat olla kollektiivisesti "autoilijat", sillä se nyt vaan kuulostaa kivalta.

Oikealla sairaala-aluetta. Fillaria et näe vaikka tässä tunnin seisoisit. 

En tiedä miksi, mutta tämä kaupunkimaisema on aina miellyttänyt minua. Tässä on jotain sopivan 1950-lukulaista. Huomatkaa tien molemmin puolin jo nyt täysin tyhjyyttään humisevat leveät kevyenliikenteenväylät. Meklu päättyy mäen taakse noin 100 metrin päähän.


Tässä alla olevassa kuvassa ei olla enää Meklulla vaan hankalasti lausuttavalla Nordenskjöldinkadulla, aivan välittömässä läheisyydessä. Kuvat, pakkoruotsia lausuakseni, Nuurdensöldinkadusta, ovat tässä vain esimerkkeinä jo toteutuneesta fihadismista. 

Kadun toimivuus ja uhrattiin näkymättömille Gaian pyöräjoukoille (vrt. enkelihorinat yms). Kyllä ne siellä ovat, ne fillarit, niitä ei vain näe. Kuvan molemmin puolin menevät verenpunaiset fihadismin voittokaistat - tyhjyyttään tuulessa märkinä ajan kanssa routien.


jatketaanpa tuon pienen mäen yli...


Nuurdeninsöltti risteää tässä Manskun kanssa. Mielestäni tämä näkymä on yksi parhaita helsinkiläisen vihermankelistien aikaansaannoksia kuvaavia näkymiä. Huomatkaa valtavat, leveät, täysin turhat punertavat Oikeamielisten ja Parempain Kansalaisten väylät. Hetki, jolloin niillä mankelistin näkee, on vuoden luntokuvaehdokkaana korkealla.

Koska ajat ovat mitä ovat, pannaan vielä yksi rakentamisen mestarinäyte tähän. Yksikään valokuva ei välitä fiilistä, jonka järjettömän kokoinen talo väärässä paikassa antaa. Olen ihmetellyt miten tuollainen voidaan tuohon rakentaa, mutta tämä onkin Helsinki.

Kuvan talo löytyy täältä. Oikealla olevan vaalean talon osakkeenomistajien riemulla ei liene rajaa.
3 kommenttia:

  1. Tuossa kolmanneksi alimmassa kuvassa oikeassa reunassa on Neuvostoliiton rakentama nykyinen Venäjän kulttuurikeskus. Rakennuksen ulkoseinää koristaa valtava mosaiikkinen punalippu. Siinä on fihadistien Mekka.

    VastaaPoista
  2. Totta! rakennus on huomaamaton mutta mosaiikki on aika päräyttävä. Neukkulan haamu on läsnä.

    VastaaPoista
  3. Tuo fihadisteihin kohdistuva viha on ratkiriemukas valopilkku joka kerta kun tuot sitä esille blogissasi. Kiitos. Tänään sain nauraa vedet silmissä. Meillä Turuus kun ei näy kuin hyötypyöräilijöitä, jotka eivät tiedä/välitä muotiasioista hitustakaan...

    VastaaPoista